Harmonieorkest

Het harmonieorkest bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. Het mooiste aspect van een harmonie, boven andere orkestvormen, is dat een harmonieorkest in staat is een groter scala aan nuances te verklanken. Naast koperblazers, slagwerkers en saxofoon, doen ook houtblazers als klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot mee.

Voor een precies overzicht van alle instrumenten in een harmonieorkest, klik hier.

harmonie1

Het harmonieorkest repeteert iedere vrijdagavond in het dorpshuis, van 19:30 uur tot 21:45 uur. Muzikanten die al een aantal jaren een instrument spelen, of muzikanten die een bepaald niveau hebben behaald, mogen meedoen in het harmonieorkest. Leerlingen die bij het harmonieorkest komen, hebben eerst al een tijdje mee mogen spelen in de Minimonie, waardoor de stap voor hun minder groot wordt.

Het harmonieorkestΒ geeft gemiddeld 10 concerten per jaar, en geeft ongeveer 5 mars-optredens, waaronder tijdens de StraΓ΄ en een rondgang tijdens Koningsdag. Nieuwjaarsconcerten, jaaruitvoeringen, een zomerconcert, het Oogstpaletconcert en Kerstconcert(en) horen tot de vaste activiteitenkalender van het harmonieorkest van Nut en Uitspanning.

harmonie2

Daarnaast proberen we, waar mogelijk, met enige regelmaat deel te nemen aan concert-wedstrijden (festivals en concoursen). Het meest recente resultaat stamt uit 2016, toen N&U op het IJsselmonde Festival in Heerjansdam een eerste prijs behaalde met 80,5 punten.

Meer weten over de geschiedenis?Β Klik hier.

188 eerste klarinet