Minimonie

Minimonie | Aspirantenorkest | Beginnersorkest | Jeugdorkestminimonie1

De Minimonie is het aspirantenorkest van Nut en Uitspanning. In de Minimonie leren leerlingen van alle leeftijden samenspelen in orkestverband. Dit om de stap naar het harmonieorkest minder groot te maken en te versnellen. Ook bevordert dit het plezier van het spelen, want wat is er nu leuker dan samen met elkaar muziek te maken?

132-2 Elftalfoto minimonie

De Minimonie repeteertéén keer in de twee weken op de vrijdagavond, van 18:30 uur tot 19:15 uur, vóór de repetitie van het harmonieorkest. De Minimonie probeert leerlingen naar een hoger niveau te krijgen en is toch erg laagdrempelig. Dit heeft als voordeel dat je al vrij snel mee kunt spelen bij de Minimonie; vaak al na één jaar les!

139-2 minimonie

De Minimonie treedt op tijdens de jaaruitvoeringen van N&U en meestal nog één optreden per jaar ergens anders. Naast musiceren zijn de leden van de Minimonie veel samen bezig met andere activiteiten, die de onderlinge band versterken.

minimonie45
Uitwisseling Leerlingorkest Concordia Ginneken en Minimonie Nut en Uitspanning Zonnemaire, september 2013.

 

De minimonie treedt op tijdens de jaaruitvoeringen, bij uitwisselingen met andere jeugdorkesten uit Nederland, en soms samen met het grote harmonieorkest.