Slagwerkgroep

Loopoptreden

De slagwerkgroep is in 1977 opgericht als drumband van Nut en Uitspanning (klik hier voor de geschiedenis). In het verleden heeft de drumband veel goede resultaten behaald op concoursen. Inmiddels is de drumband omgetoverd tot een echte slagwerkgroep, met mooie concertwerken en veel melodisch slagwerk. Bij marsoptredens is weer wel een echte drumband te zien.

In de slagwerkgroep is ruimte voor alle percussie- en slaginstrumenten die je maar kunt bedenken. Pauken, buisklokken en drumstel horen hier thuis, maar ook een triangel, koebel en xylofoon zijn nodig in de slagwerkgroep.

drumband2

De slagwerkgroep repeteert op maandagavond in het dorpshuis. Tussen 19:00 en 19:30 krijgen de beginners in de slagwerkgroep les in samenspel, waarna van 19:30 tot 21:00 de slagwerkgroep zelf repeteert, ook samen met de beginners.

De slagwerkgroep treedt gemiddeld 3 keer per jaar op in concertverband en marcheert ook enkele keren door de straten. Onder meer de StraΓ΄, de Eilandelijke Muziekdag en de jaaruitvoeringen worden opgeluisterd door optredens van de slagwerkgroep.

drumband1

Momenteel is de slagwerkgroep binnen de vereniging inactief, maar bij nieuwe aanwas en motivatie kan deze weer snel een doorstart maken!