Dirigenten

Arjan Muller | Dirigent harmonieorkest & minimonie

arjan_diri

Op 9-jarige leeftijd begon Arjan Muller met zijn eerste lessen op cornet, en ruim een jaar later zat hij al op het podium bij het najaarsmuziek-concours in Leiden.

In 1988 begon hij aan de vooropleiding van het Utrecht Conservatorium, waar Arto Hoornweg, trompettist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, zijn docent werd.

Zijn eerste diploma behaalde hij in 1995: Docerend Musicus. Twee jaar later volgde het diploma Uitvoerend Musicus. Als trompettist is Arjan onder meer werkzaam geweest bij het European Union Youth Orchestra en kreeg hij, in Los Angeles, les van Malcolm McNab en Uan Rasey. In 1998 deed hij eindexamen HaFa directie; een jaar later nam hij deel aan de Internationale Dirigenten Cursus van het WMC in Kerkrade o.l.v. Maurice Hamers.

In het verleden dirigeerde Arjan een aantal grote en kleine harmonie- en fanfareorkesten, en behaalde hiermee prima resultaten. Het meest recente resultaat met Nut en Uitspanning, was op het IJsselmonde Festival van 5 november 2011 in Rhoon; hier behaalde het orkest de eerste prijs met 80,50 punten.

Momenteel is hij, naast zijn werkzaamheden als vaste dirigent van Nut en Uitspanning, werkzaam als docent klein koper. Vanaf oktober 2015 geeft hij bovendien muziekonderwijs aan de basisscholen van Zonnemaire en Kerkwerve.

rhoon

Klik hier voor het historisch overzicht van dirigenten van N&U.


arno

Arno Muller | Instructeur slagwerkgroep

Arno Muller, geboren op 7 augustus 1973 te Vlissingen, begon op 8-jarige leeftijd met het leren bespelen van de trommel. Naast een aantal verenigingen volgde hij ook de opleiding ‘Slagwerk’ aan de Zeeuwse Muziekschool.

Hierna volgde de vooropleiding aan het conservatorium te Tilburg, met als resultaat het diploma DM Klassiek Slagwerk met als bijvak lichte muziek. Tijdens zijn studiejaren is Arno docent en dirigent geweest van diverse slagwerkgroepen in Zeeland en Brabant.

Zijn huidige muziekverenigingen zijn Euphonia uit Goes, O.K.K. uit Wemeldinge, Kunst en Eer uit Zierikzee en Nut en Uitspanning uit Zonnemaire. Daarnaast is hij fulltime werkzaam als docent aan de Zeeuwse Muziekschool en op freelance basis drummer en projectmatig solist bij verschillende muziekverenigingen. Op dit moment is Arno SMP federatielid voor de KNMO afdeling Zeeland en lid van de B.V.O.